Historie over het bedrijf Zanussi

Zanussi werd is ontstaan toen in 1916 de jonge Antonio Zanussi begon met het maken van ovens in het oosten van Italië. In de jaren ’50 is het bedrijf groot geworden door de zoon van Antonio en groeide uit tot een bedrijf met 300 werknemers. Zanussi werd in de jaren ’80 samengevoegd met Electrolux AB Stockholm. Het doel van Zanussi is om dingen makkelijk te houden en stijl Italiaanse stijl daar aan toe te voegen.

Zanussi Logo

Introductie – Waar is het op gebaseerd?

Om u een hoop onderzoek te besparen hebben wij een selectie gemaakt van de beste Zanussi wasmachines. De selectie is gebaseerd op onderzoek van onder andere de Consumentenbond. De rapporten die ze hebben gemaakt zijn geanalyseerd en kort en bondig samengevat.  Wilt u meer weten over een bepaalde wasmachine kun je “volledige Review” lezen. Wilt u kijken hoeveel het model op dit moment kost klik dan op “Goedkoopste Prijs”

Belangrijke Notificatie: Voor de beste modellen van Zanussi zijn er 2 geselecteerd. De reden hiervoor is dat de andere modellen niet voldeden aan de eisen van schoonwassen en de beoordeling niet voldoende was.

Beste Zanussi Wasmachines

Zanussi ZWF81463W

De Zanussi wasmachine die op nummer 1 komt is de ZWF81463W. Dit model beschikt over de capaciteit tot maximaal 8 kg aan te kunnen met een toerental van 1400 rpm. Daarnaast beschikt hij over de basis van een display waar het overgebleven programmaduur op staat. Ook heeft hij een timer en kan je de gewenste eindtijd instellen. Als hij klaar is geeft hij een geluidssignaaltje. De wasmachines uit de top 3 zijn niet duur. Dit model zit rond de €390. Voor deze prijs is het een uitstekende wasmachine. Schoonwassen doet hij goed(7,3) en spoelen doet hij matig(5,1). Vooral het voor het spoelen van katoen is hij niet de beste (hier krijgt hij een 4,4 voor). Daarnaast is deze Zanussi ook niet heel erg zuinig, zeker met een halve trommel kost het je veel stroom. Als slot punt is hij wel gebruiksvriendelijk. Voor een budget wasmachine die een heel gezin kan voorzien van schonen kleren is het een prima wasmachine.

Wasmachine Zanussi ZWF81463W

Wasmachine Score: 6,4

Wasmachine Zanussi ZWF71463W

Zanussi ZWF71463W

De ZWF71463W lijkt veel op de bovenstaande wasmachine. Een verschil is dat de capaciteit 7 kilogram is van deze wasmachine in plaats van 8. Verder heeft hij ook een snelheid van 1400 toeren en energielabel A+++. Kijkende naar de testresultaten dan komen we de volgende dingen tegen. De 7 kilo versie wast net iets schoner(7,7). Het spoelen van katoen doet de 8 kg versie beter (4,4 tegen 3,8). Een groot verschil is de snelheid waarop hij katoen op halfvol en volle trommel wast. Dit ligt 1,3 en 2 punten lager bij deze versie. Het geluid van deze wasmachine scoort bij centrifugeren ook erg slecht met een 1 uit 10. Een voordeel van deze wasmachine is wel dat hij iets goedkoper met een prijs van rond de €380.

Wasmachine Score: 6,4

De Beste Zanussi Wasmachines
3.86 (77.14%) 14 votes