Historie over het bedrijf Whirlpool

Whirlpool is begonnen in 1911 toen Upton Machine Corporation werd opgericht in de Amerikaanse staat Michigan. Het bedrijf richten zich toen op was en wringmachines met motoraandrijving. Deze techniek was toen ver voor zijn toen. Een droger bestond toen nog niet en men wring de kleren toen nog uit. Eerst met de hand en later met machines.

Het logo was wasmachinebedrijf Whirlpool

Introductie – Waar is het op gebaseerd?

Om u een hoop onderzoek te besparen hebben wij een selectie gemaakt van de beste Whirlpool wasmachines. De selectie is gebaseerd op onderzoek van onder andere de Consumentenbond. De rapporten die ze hebben gemaakt zijn geanalyseerd en kort en bondig samengevat.  Wilt u meer weten over een bepaalde wasmachine kun je “volledige Review” lezen. Wilt u kijken hoeveel het model op dit moment kost klik dan op “BESTELLEN”

Beste Whirlpool Wasmachines

Whirlpool Nevada 1400

De Whirlpool Nevada 1400 is een goede allround wasmachine met capaciteit van 7 kilogram was met een snelheid van 1400 toeren. Het energielabel is A++ en hij was gekozen tot “Beste Koop” van september 2013.
De Nevada 1400 heeft verschillende wasprogramma’s zoals Eco katoen of bijvoorbeeld voor dames ondergoed. De prijs van deze Whirlpool is rond de €390 en valt daarmee in de goedkopere klassen. Voor deze prijs is het echter een prima wasmachine. Voor het schoonwassen krijgt hij een 7,4 en voor spoelen een 5,3. Energiegebruik gaat hij relatief goed mee om en scoort hij een 6,8. Voor het besparen van water werkt hij ook uitstekend met een 7,9. Een nadeel aan de Whirpool Nevada 1400 is dat hij niet heel gebruiksvriendelijk is. De bediening is niet zo handig (3,7) en voor onderhoud krijgt hij ook een 4,6. Echter voor de prijs van onder de 400 is het een goede wasmachine.

Whirlpool nevada 1400 Wasmachine

Wasmachine Score: 6,6

Whirlpool AWE6730 Wasmachine

Whirlpool AWE6730

Deze Whirlpool is de eerste bovenlader die we tegengekomen zijn. Wat hierbij direct opvalt is dat de bovenlader een capaciteit heeft van 5,5kg. Daarnaast is de centrifugesnelheid max 1200. Dit is allebei lager als het gemiddelde van voorladers. Het schoonwassen doet hij redelijk. Het spoelen van katoen op 40°C doet hij echter behoorlijk slecht. De Whirlpool AWE6730 is dus geen aanrader voor mensen met een gevoelige huid. Verder gaat de wasmachine heel goed om met het waterverbruik. Een kenmerkend nadeel van deze wasmachine is dat hij veel geluid maakt. Al met al is het een redelijke wasmachine maar voor het geld zijn er betere te krijgen.

Wasmachine Score: 6,0

Whirlpool Chiara 1400

De laatste Whirlpool wasmachine die beschreven wordt is de Chiara 1400. De prijs van deze wasmachine is rond de €340 euro. De wasmachine heeft een capaciteit van 7 kilogram was en kan maximale 1400 toeren draaien. De wasmachine is uitgerust met een uitstel functie en geeft weer wanneer het programma klaar is. Een nadeel is dat er geen geluidssignaal wanneer het programma klaar is. De wasmachine is op de verschillende vlakken van schoonwassen,spoelen, centrifugeren, energiegebruik, waterverbruik en snelheid allround goed met een score tussen de 5,3 en 8,1. Het gebruiksgemak en geluid zijn wel 2 factoren waar de Chiara 1400 slecht op scoort met een 4,1 en een 3,4. De reden voor de lage score voor gebruikersgemak komt doordat hij lastiger is leeg te halen en de bediening niet goed werkt. De lage score voor geluid komt door het luide geluid tijdens het centrifugeren. Al met al is het een redelijke allround wasmachine voor een lage prijs.

De whirlpool chiara 1400 Wasmachine

Wasmachine Score: 5,9

Beste Whirlpool Wasmachines
4.36 (87.14%) 14 votes