Je wasmachine onderhouden zorgt ervoor dat je langere tijd plezier hebt van je wasmachine. Zonder dat je een monteur hoeft te laten komen om hem te repareren. Ook kunnen kwaaltjes zoals een stinkende wasmachine en was die niet volledig meer fris ruikt worden verholpen. Het is dus zeker de moeite waard om je wasmachine af en toe te verzorgen. Hieronder vind je een verzameling aan tips en trucs. Heb je zelf nog tips laat dan een bericht achter.

Bacteriën en zeepresten verwijderen

Vetluis wasmachineHet is heel goed om af en toe je was machine aan te zetten op 90/95 graden. Tegenwoordig worden veel wasjes gedraaid op lage temperatuur. Dit is energie zuinig dus dit raden wij ook zeker aan. Het kan alleen wel zorgen dat er zeepresten in de wasmachine achter blijven. Deze zeepresten zijn een hele goede broedplaats voor bacteriën. Dit kan zorgen voor een vervelende en stinkende geur.

Het gebruik van Wasmiddel

Het is belangrijk om rekening te houden met hoeveel wasmiddel je precies gebruikt. Als je teveel wasmiddel gebruikt kunnen er veel zeepresten achterblijven in de wasmachine maar ook in je kleding. Zeker als je een gevoelige huid hebt moet je hiermee opletten. Dit kan namelijk irritaties aan de huid veroorzaken. Maar te weinig wasmiddel is ook af te raden. Dan word de kleding namelijk niet schoon en kan het zo zijn dat vlekken in je kleding blijven zitten.Verschillende soorten wasmiddel
Mensen zijn voornamelijk niet bewust van dat teveel wasmiddel slecht is. Dit zie je dan ook het meest voorkomen.
Om te weten hoeveel wasmiddel je nodig hebt moet je de verpakking lezen. Op de verpakking van je wasmiddel staat altijd aangegeven hoeveel wasmiddel nodig heeft. Wasmachine fabrikanten gaan er vanuit dat een wasmachine ongeveer 7 kilogram capaciteit heeft. Hou hier dus rekening mee. Er zijn namelijk ook wasmachines van 12kg. Zoals de LG F1495BD waar maar liefst 12 kg was in kan.
Heb je een wasmachine van tussen de 6 en 8 kilogram stop dan het aangeraden hoeveelheid erin bij een volle wasmachine. Als je een kleine was doet waar de wasmachine maar halfvol zit, stop er dan ook maar de helft van de voorgeschreven dosering in.

Rubbers schoonhouden

Een andere plek die onderhoud nodig heeft zijn de rubbers bij de deur. Dit is echt een plek die veel mensen vergeten. Er kan echter vaak wel water of spullen in komen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ooit €20 gevonden heb tussen de rubbers. Het controleren en schoonmaken van deze rubbers kan je dus zelfs iets opleveren. Dan moet je alleen wel vergeten al het geld uit je zakken te halen.

Het zeepbakje van een wasmachineZeepbak

Zoals eerder ook beschreven kunnen zeepresten een broedplaats zijn voor bacterië. De plek waar ze dus snel zitten is in de zeepbak. Het is verstandig om de zeepbak er 1 keer per maand uit te halen. Deze kan je dan even handmatig schoonmaken of bijvoorbeeld in de vaatwasser zetten. Veeg ook even met een doekje langs de binnenkant waar de zeepbak normaal in zit.


Wasmachine niet vol stoppen

Het is belangrijk dat je wasmachine niet helemaal volgestopt is. Dit is belangrijk zodat de kleding nog kan bewegen. Dit zorgt ervoor dat het wasmiddel zich beter kan verspreiden tussen het wasgoed. Ook is het voor de duurzaamheid van de wasmachine erg goed. Een volledig volgeladen wasmachine kan de schokbrekers en lagers een flinke optater geven. Om deze minder te belasten is het dus slim om wat ruimte te houden in de trommel. De vuistregel hier is om iets meer dan een vuist vanaf de bovenkant over te laten.

Filter legen

Onderaan de wasmachine zit een filter. Deze zit bij de pomp en zorgt ervoor dat de pomp niet verstopt raakt. Het is dus erg belangrijk dat de filter een keer per maand gecontroleerd word. In het filter kunnen verschillende voorwerpen terecht komen. Het is goed mogelijk dat er een haarspelt zich daar schuil houd.

Wasmachine filter

Onderhoudsbeurt

Je wasmachine een kleine onderhoudsbeurt geven kan je doen door een fles natuurazijn in de wasmachine te gieten. Zorg ervoor dat de wasmachine leeg is. Zet hem vervolgens op de warmste stand. Op deze manier worden de trommels en leidingen in de wasmachine goed zuiver gemaakt. Een keer per maand zoon onderhoudsbeurt doen kan de levensduur van de wasmachine aanzienlijk vergroten.

We hopen dat jullie iets kunnen met deze tips. Heb je nu nog vragen of tips laat ze hieronder dan achter!

Wasmachine Onderhoud
4.43 (88.57%) 7 votes

Geef je mening

Over Ons

Bestewasmachinekopen is een site opgezet door consumenten voor consumenten. Wij besteden wekelijks aandacht om de beste wasmachines te vinden zodat u deze makkelijk en snel kunt kopen zonder alle onzin van uren zoeken welke het beste is.

Over Ons

Bestewasmachinekopen is een site opgezet door consumenten voor consumenten. Wij besteden wekelijks aandacht om de beste wasmachines te vinden zodat u deze makkelijk en snel kunt kopen zonder alle onzin van uren zoeken welke het beste is.
© 2015 Bestewasmachinekopen.nl - All Rights Reserved --- Disclaimer --- Privacy Policy