Brand in huis komt helaas veel te vaak voor. De brandweer moet jaarlijks duizenden keren uitrukken om woningbranden te blussen. Een huis hoort een veilige plek te zijn voor jou en je gezin. Vaak is het vervelendste aan een huis dat afbrand de spullen. Een foto album of een kettinkje kunnen een hoge emotionele waarde hebben. Op het moment dat dit allemaal vernietigd word is dit heel erg vervelend.

Stekkerdozen

Stekkerdozen zijn vaak een plaag. Dit komt omdat ze eigenlijk niet goed worden gebruikt. Stekkerdozen hebben een maximale stroom wat ze kunnen doorgeven. Op het moment dat er over het limiet heen gegaan word springen de stoppen er uit. Dit is de reden waarom de stoppen er ook uit kunnen slaan als je bijvoorbeeld een wasmachine of wasdroger aan zet. Deze apparaten verbruiken erg veel stroom.
Het aan elkaar koppelen  van stekkerdozen word ook erg afgeraden. Dit komt doordat je dan ook meer energie vraagt van 1 ingang.

Beschadiging aan snoeren

Snoeren zijn erg belangrijk. Hier gaat namelijk alle stroom doorheen. Je moet erg goed kijken of alle snoeren nog heel zijn. Een beschadiging van een snoer kan erg gevaarlijk zijn. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan of er kan water op komen.
Bekijk alle aanhechtingspunten van de stekkers goed op beschadigingen.

Stand-byAansluiten wasmachine

Een apparaat wat op stand-by staat krijgt nog steeds stroom toegevoerd. Dit kan zorgen dat het apparaat nog steeds warm word. Deze warmte kan erg gevaarlijk zijn en uiteindelijk brand veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat je apparaten helemaal uit zet. Met een stekkerdoos met een schakelaar is dit heel erg makkelijk. Bij ons in huis staat de wasmachine ook aangesloten op een stekkerdoos met een schakelaar en het snoer is hier aan vast gemaakt. Dit maakt het erg veilig.

Water

Op het moment dat water in aanraking komt het electriciteit dan gaat de electricitiet vervolgens door het water heen. Je kent de scenes wel in films dat mensen in bad zitten en een broodrooster er in gooien. Dit is genoeg om te overlijden. Het is dus extreem belangrijk dat je zorgt dat water uit de buurt blijft van electriciteit.

Preventie

Nu weet je wat er allemaal kan gebeuren. Nu gaan we kijken naar welke maatregelen je kan nemen. Het is belangrijk dat je er een beetje rekening mee houd dat zoiets kan voorkomen. Je moet wellicht een keer wat tijd investeren maar daar heb je vervolgens de rest van je leven plezier van.  Hierdoor hoef je nooit achteraf te zeggen: Had ik maar…

Brandmelder

Brandmelders zijn een essentiële accessoire in huis. Zorg ook dat er een in de ruimte hangt waar je wasmachine en wasdroger staat. Mensen verstoppen deze machines vaak maar het is belangrijk dat je ze wel een beetje strategisch geplaatst hebt.

Branddeken/ Blusdeken

Net als in de keuken is het slim om een branddeken te hangen in de ruimte waar je wasmachine staat. Als er dan brand is kan je deze over het brandend oppervlakte leggen. De deken is vaak gemaakt van materiaal wat niet tot moeilijk vlam vat. Dit zorgt ervoor dat het de zuurstof van de vlammen wegneemt zonder vlam te vatten. Bekijk hier de informatie van Wikipedia erover.

Brandblusser

In het huis waar ik woon hebben wij 3 brandblussers. Op elke vloer is er 1 aanwezig. Centraal gelegen. Op het moment dat een object vlam vat hoeven we niet ver te lopen om een brand blusser tot onze beschikking te krijgen. Dit is een erg effectieve manier om het vuur te bestrijden.

Stappenplan Brand

Het is belangrijk om toch na te denken over wat je precies zou doen op het moment dat je wasmachine in brand schiet. Hier zijn de stappen die wij aanraden.

  1. Blijf rustig: Dit is waarschijnlijk het belangrijkste. Je moet namelijk rustig blijven om de stappen goed en zorgvuldig uit te voeren
  2. Alarmeer de omgeving. Zorg dat de andere mensen in huis bewust zijn van het feit dat er brand is. Dit kan je doen door hard te roepen dat er brand is. Een zin die je kan herhalen is: ER IS BRAND, BLIJF RUSTIG, BEL 112. ER IS BRAND, BLIJF RUSTIG, BEL 112.
  3. Zorg dat de toevoer ontkoppeld word: Zorg dat er geen stroom meer naar de wasmachine toe gaat. Dit kan je doen door de stekker eruit te trekken of de stekkerdoos uit te zetten.
  4. Gebruik de blusdeken of brandblusser: Leg de blusdeken over de wasmachine hen
  5. Bel 112 indien dit nog niet gebeurt is: Bel 112 en alarmeer de brandweer zodat deze zo spoedig mogelijk kunnen komen.

We hopen dat je hiermee genoeg informatie hebt en de preventie maatregelen zult nemen die nodig zijn in jou huis.

 

Wasmachine Brand voorkomen. Laat je niet verassen
3.8 (76%) 5 votes

Geef je mening

Over Ons

Bestewasmachinekopen is een site opgezet door consumenten voor consumenten. Wij besteden wekelijks aandacht om de beste wasmachines te vinden zodat u deze makkelijk en snel kunt kopen zonder alle onzin van uren zoeken welke het beste is.

Over Ons

Bestewasmachinekopen is een site opgezet door consumenten voor consumenten. Wij besteden wekelijks aandacht om de beste wasmachines te vinden zodat u deze makkelijk en snel kunt kopen zonder alle onzin van uren zoeken welke het beste is.
© 2015 Bestewasmachinekopen.nl - All Rights Reserved --- Disclaimer --- Privacy Policy