Historie van het bedrijf LG

Veel mensen denken dat LG staat voor Life’s Good. Dit komt doordat het voor komt in reclamespotjes van het bedrijf. Dit is echter niet het geval. LG staat namelijk voor Lucky Goldstar. Deze naam droeg het bedrijf tot 1995. LG is opgericht in het jaar 1947 en ontstond in Zuid Korea.
Tegenwoordig heeft LG veel verschillende markten waarop ze functioneren. Waaronder TV’s, smartphones en dus ook wasmachines.
Voor enkele dochterbedrijven heeft LG een joint venture afgesloten met andere grote bedrijven zoals Philips.
Over het algemeen is te zeggen van LG dat het een oud en betrouwbaar bedrijf is wat goede producten maakt.

Het logo van LG

Introductie – Waar is het op gebaseerd?

Om u een hoop onderzoek te besparen hebben wij een selectie gemaakt van de beste LG wasmachines. De selectie is gebaseerd op onderzoek van onder andere de Consumentenbond. De rapporten die ze hebben gemaakt zijn geanalyseerd en kort en bondig samengevat.  Wilt u meer weten over een bepaalde wasmachine kun je “volledige Review” lezen. Wilt u kijken hoeveel het model op dit moment kost klik dan op “Goedkoopste Prijs”

Beste LG Wasmachines

LG F1495BD

Deze wasmachine heeft het predicaat gehad “Beste uit de test” tot en met Augustus 2014. Het is dus zonder twijfel dat gezegd kan worden dat deze wasmachine een hele goede is. Wat deze wasmachine speciaal maakt is dat hij heel geschikt is voor grote gezinnen. De wasmachine heeft namelijk de capaciteit tot maximaal 12 kilogram was aan te kunnen. Dit is een stuk meer als andere wasmachines. Centrifugeren doet hij tot maximaal 1400 toeren en hij krijgt energie label A+++. Net als veel andere wasmachines is het spoelen van de was een minder puntje. Hier krijgt hij een 5,6 voor van de consumentenbond. Echter krijgt hij voor schoonwassen, centrifugeren, watergebruik en snelheid een 8 of 9.
De storingsprocedure bij deze wasmachine is uitermate goed geregeld. Je kan namelijk de gegevens van de wasmachine door een knop versturen naar de klantenservice. Daarna helpen zij je verder.

De LG F1495BD Wasmachine

Wasmachine Score: 7,5

De LG F147W2D Wasmachine

LG F147W2D

De LG F147W2D is een stuk goedkoper als de F1495BD. De verkoopprijs van dit model is op het moment van schrijven €355. De wasmachine kan 7 kg aan, centrifugeert op maximaal 1400 toeren en heeft het energielabel A+++ gekregen.
In vergelijking tot het bovenstaande model is hij op het gebied van schoonwassen en spoelen ongeveer even goed. Hier krijgt hij een 8,1 en 5,7 voor. Het grote verschil wat aanwezig is tussen dit model en de F1495BD is dat hij een stuk minder zuinig omgaat met zowel energie als water. Hier krijgt hij allebei een onvoldoende voor. Ook is de snelheid(4,7) van de wasmachine en het gebruiksgemak(4,3) van de machine ondermaats. Een reden hiervan is dat je niet ziet hoelang de wasmachine nog moet. Gelukkig heeft hij wel een timer om uit te stellen wanneer hij begint.

Wasmachine Score: 6,7

LG F147M2D

Dit model van LG heeft veel weg van de wasmachine hierboven. De wasmachine kan 7 kilo aan, centrifugeert maximaal op 1400 toeren en heeft ook energielabel A+++. Op het gebied van prijs is hij net was duurder met een prijskaartje van €430. Het schoonwassen is geen probleem voor deze wasmachine net als van de 2 bovenstaande modellen. Hier krijgt hij een 7,8 voor. Centrifugeren doet hij net zoals de rest niet super met een 5,8. Daarnaast krijgt hij een 3,9 voor het energiegebruik. Dit is dus op lange termijn niet aantrekkelijk doordat de jaarlijkse kosten een stuk hoger zijn in vergelijking tot bijvoorbeeld de LG F1495BD. Het waterverbruik bij een volle trommel katoen is erg goed met 14liter/kg. Bij een halfvolle trommel echter een stuk slechter met 21liter/kg. Ook doet hij er erg lang over een kleine was met 161 minuten.

LG F147M2D Wasmachine

Wasmachine Score: 6,3

De Beste LG Wasmachines
4.06 (81.11%) 18 votes