Het aanbod aan wasmachines is groot. Zo verschillen alle wasmachines in prijs, kwaliteit, capaciteit en gebruiksvriendelijkheid. In dit artikel gaan we de wasmachines van de grote merken vergelijken, zodat jij makkelijker een keuze kunt maken.

 

vergelijk wasmachines afbeelding 1

Het vergelijken van wasmachines

Wat is er allemaal belangrijk wanneer je wasmachines vergelijkt? Waar moet je allemaal op letten? Aller eerst moet je voor ogen hebben wat je precies nodig hebt. Elke situatie is andere en vraagt om een andere oplossing. Zo heeft een groot gezin een grotere capaciteit nodig dan een bejaarden stel.

Bij het vergelijk van de wasmachine hebben wij een aantal criteria hoog in het vaandel staan. Denk bijvoorbeeld aan capaciteit, toerental, water- en energieverbruik, lawaai, gebruiksgemak, installatie en programma en opties.

In dit artikel vergelijken we de grote wasmachine merken. We kunnen ze helaas niet allemaal doen, omdat er veel verschillende merken zijn.

Wasmachine vergelijk – Bosch

Het merk Bosch kennen we natuurlijk allemaal. Het bedrijf startte in 1880 met het ontwerpen en fabriceren van apparaten. De wasmachines van Bosch zijn erg goed. Het aanbod is groot en er is voor iedereen wel een geschikte wasmachine beschikbaar. Op het moment is de Bosch WAY32541NL erg populair. Het scoorde een 7.8 als testbeoordeling. De wasmachine heeft met 9KG een goede capaciteit, is gebruiksvriendelijk en beschikt over een waterslot.

Een ander goede wasmachine van Bosch is de WAY32841NL uitvoering. Deze wasmachine kreeg een hoge beoordeling en is met zijn capaciteit van 9KG ideaal voor grote families.

Wasmachine vergelijk – Siemens

Deze wasmachines zijn pure klasse. Altijd bij het vergelijken van wasmachines komen de wasmachines van Siemens boven aan de lijst. Het bedrijf blijft constant ontwikkelen en is de concurrent op het gebied van wasmachines altijd net een stapje voor.  De consument is erg enthousiast over de Siemens iQ700 iSensoric. Zij vonden de wasmachine de één na beste wasmachine van 2014 – 2015. Deze wasmachine heeft een capaciteit van 7KG wat voor de meeste huishoudens genoeg is. Daarbij heeft het een energieklasse van A+++ wat hem bijzonder stil en zuinig maakt. Ben je op zoek naar een wasmachine met een grotere capaciteit? Dan zou je eens kunnen kijken of de broer van iq700, de Siemens iQ800 iSensoric wat voor je is.

Wasmachine vergelijk – Samsung

Het bedrijf Samsung telt al jaren mee in de markt der wasmachines. Het bedrijf is gevestigd in Zuid-Korea en produceert kwalitatieve en betrouwbare wasmachines. Als je een Samsung wasmachine koopt, weet je zeker dat je goed zit. Op het moment heeft Samsung drie goede wasmachines in de aanbieding, die het overwegen waard zijn. De Samsung WF80F7E6P6W is niet alleen op de korte termijn een voordelige aanschaffing. Het bespaart je namelijk ook eens veel geld in de toekomst. Dit komt omdat de wasmachine behoorlijk zuinig is in haar energie- en waterverbruik. Gezien de goede prijs-kwaliteit verhouding is het met een -8 uit de bus gekomen. Als een capaciteit van 7KG te weinig voor jou is, zou je de Samsung WW10H9600EW kunnen nemen. Deze is wel een stuk prijziger, maar werkt een stuk slimmer. De wasmachine beschikt namelijk over WIFI en je kunt hem van afstand aan en uit zetten.

Wasmachine vergelijk – LG

Een ander groot merk is LG. Het bedrijf functioneert in veel verschillende markten, waaronder dus de markt van de wasmachines. Het bedrijf produceert al jarenlang wasmachines, dus je mag er van uit gaan dat ze goede wasmachines leveren. De favoriet van ons is de LG F1495BD. Deze wasmachine heeft een grote capaciteit van 12 kilogram en is met 1400 toeren enorm zuinig. Toch is er één nadeel op te noemen. Door de zuinigheid gaat het spoelen er niet op vooruit.

De aller goedkoopste wasmachine voor dit moment (rekening gehouden met een goede kwaliteit) is de LG F147W2D. Deze wasmachine is een stuk kleiner met een capaciteit van 7KG en is daarbij met een energielabel van A+++ super zuinig. De wasmachine wordt al vanaf 355,- euro aangeboden.

Wasmachine vergelijk – AEG

Deze speler richt zich voornamelijk op huishoudelijke producten en kan zich ook een grote jongen onder de spelers noemen. Het verkoopt haar producten in meer dan 150 landen. De wasmachine AEG Lavamat 87685FL uit het assortiment kun wij van harte aanraden. De machine heeft een redelijk zuinig energielabel en draait ondanks dat toch met 1600 toeren per minuut. De wasmachine is super betrouwbaar, waardoor je zeker weet dat je was altijd schoon is.

Tot slot

Uit dit artikel blijkt al wel hoeveel verschillende merken en wasmachine modellen er zijn. In dit artikel hebben wij slechts vijf merken besproken. Bij deze merken mag je er vanuit gaan dat ze goede kwaliteit leveren. Zij hebben al veel ervaring en expertise in de branche van wasmachines.

 

 

 

Vergelijk alle Wasmachines
4.88 (97.5%) 8 votes