Introductie

De Indesit XWE 81683X WSSS EU is één van de betere wasmachines van het merk Indesit. Daarnaast heeft deze wasmachine een goede prijs- kwaliteitverhouding. De voor- en nadelen van deze wasmachine zullen hieronder duidelijk worden, bij de testresultaten van de test uitgevoerd door de Consumentenbond. Een voordeel is dat de Indesit XWE 81683X WSSS EU een grote deuropening heeft. Dit is erg gemakkelijk bij het vullen en leeghalen van de wasmachine. Daarnaast heeft de wasmachine een paar handige wasprogramma’s, zoals een wasprogramma speciaal voor dekbedden en een vlekkenprogramma waarbij je een specifiek type vlek kunt kiezen.

Webwinkel BCC

366,–

Logo van Bol.com

366,–

wehkamp Logo

369,–

Logo van webshop Bobshop

379,–

Wasmachine Indesit XWE 81683X WSSS EU

Schoonwassen

Deze wasmachine wast de katoenen was goed schoon. Ook de synthetische was wordt door de Indesit XWE 81683X WSSS EU goed schoongewassen. Echter zijn er veel wasmachines die uw was beter schoon kunnen wassen.

Programma:
Cijfer:
Programma:
Cijfer:

Schoonwassen 40°C
6,9
Synthetisch 40°C
6,2

Spoelen

Bij veel wasmachines is de spoelfunctie niet uitstekend. Uit de test van de Consumentenbond blijkt ook dat de Indesit XWE 81683X WSSS EU uw was niet goed spoelt.

Programma:
Cijfer:
Programma:
Cijfer:

Spoelen Katoen 40°C
3,7
Spoelen Synthetisch 40°C
3

Centrifugeren

De Indesit XWE 81683X WSSS EU is getest op het gebied van centrifugeren. Hieruit blijkt dat de wasmachine erg goed is in het centrifugeren van katoenen was. Dit is één van de weinige wasmachines die zo goed scoort op dit gebied. Echter centrifugeert de INDESIT XWE 81683X WSS EU uw synthetische was matig. Op dit gebied scoort de wasmachine wat minder.

Programma
Centrifugesnelheid
Cijfer
Programma
Centrifugesnelheid
Cijfer

Centrifugeren Katoen 40°C
1600
9,3
Centrifugeren Synthetisch 40°C
1200
5,5

Kosten

Programma:      Katoen op 40°C Volle trommel
Cijfer:                  7,6
Verbruik:            0,11 kWH/kg
Programma:      Katoen op 40°C halfvolle trommel
Cijfer:                  4,3
Verbruik:            0,20 kWH/kg
Programma:      Synthetisch
Cijfer:                  7,8
Verbruik:            0,15 kWH/kg

Programma:      Katoen op 40°C Volle trommel
Cijfer:                 8,5
Verbruik:            10,2 liter per kg
Programma:      Katoen op 40°C halfvolle trommel
Cijfer:                 6,6
Verbruik:            15,5 liter per kg
Programma:
      Synthetisch
Cijfer:                 8,1
Verbruik:            13 liter per kg

Dit is een erg zuinige wasmachine, zowel in energie- als in waterverbruik. Dit is zeker een groot voordeel van deze wasmachine, omdat niet veel wasmachines zo zuinig zijn in zowel energie- als in waterverbruik. Alleen met het wassen van katoenen was bij een halfvolle trommel verbruikt de Indesit XWE 81683X WSSS EU wat meer energie dan gebruikelijk.

Was Snelheid

De was snelheid van deze wasmachine is niet opvallend hoog of laag. Echter is de was snelheid van het wassen van katoenen was bij een halfvolle trommel erg laag. De Indesit XWE 81683X WSSS EU doet er erg lang over, in vergelijking met andere wasmachines, om de katoenen was te wassen bij een halfvolle trommel.

Programma
Duur
Cijfer
Programma
Duur
Cijfer
Programma
Duur
Cijfer

Katoen 40°C Volle Trommel
2:45
6,7
Katoen 40°C halfvolle Trommel
2:34
1
Synthetische was op 40°C
1:47
7,9

Wasmachine Indesit XWE 81683X WSSS EU

Gebruiksgemak

De wasmachine is redelijk gemakkelijk in het gebruik. Op sommige onderdelen scoort de wasmachine erg slecht, terwijl de wasmachine op andere onderdelen weer erg goed scoort. Uit het onderzoek blijkt dat de lade voor het wasmiddel erg goed werkt en gemakkelijk is in het gebruik. Ook de informatie tijdens de wasbeurt is prima in orde en volgens het onderzoek erg duidelijk. Echter is de Indesit XWE 81683X WSSS EU erg onderhoudsgevoelig en gaat het vullen en leeghalen van de wasmachine ook niet soepeltjes.

Vullen en leeghalen
Laden voor wasmiddel
Bedienen van het apparaat
Informatie tijdens wasbeurt
Onderhoudsgevoeligheid
Gebruiksaanwijzing

3,8
8,0
4,4
8,5
3,8
5,6

Samenvatting

De wasmachine heeft een redelijk grote capaciteit. Dit betekent dat er per wasbeurt veel was in de wasmachine past. Zoals al eerder uit de review bleek is de Indesit XWE 81683X WSSS EU erg zuinig. Dit blijkt ook uit de energieklasse van de wasmachine, namelijk A+++.

Maximale Capaciteit
Centrifugesnelheid Katoen
Energieklasse
Duur tot einde
Geluid bij einde programma
Timer
Diameter van opening

8 Kilogram
1600 (Katoen)
A+++
Ja
Ja
Ja
48,5 centimeter

Alle Wasprogramma's Beschikbaar

Katoenprogramma
Katoen met voorwas
Synthetisch
Wolprogramma
Fijne was
katoen + synthetisch

Koud t/m 90°C
Aanwezig
Koud t/m 60°C
Aanwezig
Aanwezig
Aanwezig

Handwas
Eco
Verkort programma
Gemakkelijk strijken
Zeer kort programma
Extra spoelen

Aanwezig
Aanwezig
Aanwezig
Niet Aanwezig
Aanwezig
Niet Aanwezig

Inweken
Spoelstop
Alleen Spoelen
Alleen centrifugeren
Allergie Programma
Overige programma’s

Niet Aanwezig
Niet Aanwezig
Aanwezig
Aanwezig
Niet Aanwezig
Sport, donkere kleding, anti-geur, gekleurd, dekbedden, snel, einde snelle cyclus, push & wash, wasmachine reinigen, antivlek

Overige Gegevens

Bij het kopen van een wasmachine is het handig om te weten wat de afmetingen zijn in verband met de plaats waar de wasmachine zal te komen te staan. Bekijk dan hieronder de benodigde afmetingen die nodig zijn bij het aanschaffen van een Indesit XWE 81683X WSSS EU. Het is niet bekend of deze wasmachine geschikt is voor inbouw of onderbouw.

Benodigde afmetingen
Product afmetingen
Onderbouw
Inbouw
Type motor

85x60x64
85×59,5×60,5
Mogelijk
Niet mogelijk
Koolborstelloze motor

Conclusie

De Indesit XWE 81683X WSSS EU is een wasmachine met een goede prijs- kwaliteit verhouding. Het is een goede wasmachine, die in vergelijking met andere wasmachines ook erg goed scoort. De wasmachine krijgt als energielabel A+++, wat deze wasmachine ook verdient. De Indesit XWE 81863X WSSS EU heeft namelijk een erg zuinig katoenprogramma en een erg zuinig synthetisch programma. Daarnaast verbruikt de wasmachine weinig water. Ook heeft de wasmachine, zoals al bleek uit de introductie, een brede deuropening. Dit is handig voor het vullen en leeghalen van de wasmachine. Eén minpuntje van deze wasmachine is dat het de katoenen en synthetische was matig spoelt.

Beste Prijs Zonder te Sjouwen

Een wasmachine is erg zwaar en moet zorgvuldig vervoerd worden om schade te voorkomen. Bij Bestewasmachinekopen.nl hebben we daarom nauwkeurig onderzoek gedaan naar de kwaliteit service die de aanbieders bieden. Slechte leveranciers vind u daarom niet terug in ons overzicht. De prijzen die we opgesteld hebben zijn allemaal inclusief btw en er zit Gratis Bezorging bij.

Beste Aanbieders van de Indesit XWE 81683X WSSS EU

Webwinkel BCC

366,–

Logo van Bol.com

366,–

wehkamp Logo

369,–

Logo van webshop Bobshop

379,–

Indesit XWE 81683X WSSS EU Wasmachine – Uitgebreide Review & Kopen
2.55 (50.91%) 11 votes