Is Calgon oplichterij?

Is Calgon oplichterij?

Calgon is een ontkalker. Dit zorgt ervoor dat kalk minder schadelijk gemaakt wordt voor onderdelen van je wasmachine. Iedereen herkent de reclame wel met de zin erin:” Wasmachines leven langer met Calgon.” Radar heeft onderzoek gedaan naar Calgon en kwam tot een paar interessante conclusies.

De mening van CalgonCalgon voor de wasmachine

Calgon wilde geen uitspraken op papier doen. Om de informatie toch te geven werd er een deskundige ingevlogen vanuit het buitenland om antwoord te geven op de vragen.

Dit zijn de cijfers die ze gebruikten

  • 25% van Nederland heeft zacht water. Voor de overige 75% is het wel zinvol.
  • Wasmachines draaien 3,5 keer per week
  • Elke wasbeurt staat de wasmachine op 60°C
  • Na 6 jaar zou de wasmachine 15 gram kalk depositie hebben. Dit is de gevarenzone volgens Calgon (hier is geen onderzoek van bekend).

Onderzoeksresultaten Radar

Om deze resultaten te vergelijken hebben ze een onderzoek laten uitvoeren door de panelleden van Radar. Het panel heeft ongeveer 45.000 reacties gestuurd. De uitslag was als volgt:

  • 15% van het panel had een waterhardheid van 12 Dh of meer
  • 2,6% van de mensen wast bijna altijd op 60°C (minimaal 80% van de tijd)
  • De doelgroep waar Calgon over spreek is slechts 0,4% van het panel

Wat fabrikanten echt zeggen over CalgonWasmachine merken

Calgon beweert dat grote fabrikanten het product aanraden. Deze fabrikanten zijn onder andere Whirlpool, Bosch, Bauknecht, Siemens, AEG.

Geen van deze fabrikanten raden Calgon echt aan. Veel van de fabrikanten hadden hun eigen ontkalker of vonden dit niet nodig.

Een duidelijkere verklaring was dus zeker nodig. Deze werd gegeven door de persvoorlichting van Electrolux, Zanussi en AEG. De merken lieten weten dat er Europese afspraken waren gemaakt tussen Calgon en de fabrikanten.

Wat is er nu waarschijnlijk echt aan de hand?

Calgon verdient bakken met geld. En zoals je weet, wie geld heeft, heeft macht. Waarschijnlijk betaalt Calgon de wasmachine fabrikanten om het logo op de doos te mogen zetten. Hierdoor krijgt Calgon een beter imago en verdienen de wasmachine fabrikanten geld zonder er iets voor te doen.

Wat kost Calgon je precies?

Ten slotte is de vraag hoeveel je kwijt bent aan Calgon. Je portemonnee is namelijk ook niet verkeerd om rekening mee te houden. Als je 3,5 wasbeurt per week draait ben je met Calgon na 6 jaar tijd €380 kwijt. Een wasmachine monteur liet echter weten dat de reparatie van zo’n machine maar tussen de €125 en €150 ligt. Dus zelfs als de wasmachine kapot zou gaan bij 100% van de gevallen na 6 jaar, en de reparatie is 2 keer zo duur dan verwacht door de monteur, ben je nog steeds goedkoper uit als je GEEN Calgon koopt.

Wat kost Calgon

Is Calgon oplichterij? 

Voor Nederland is Calgon eigenlijk nergens goed voor. Het is onnodig geld stoppen in een probleem wat wij hier gewoon niet ervaren. Bij het gebruik van Calgon gooi je jaarlijks €60 in het riool. De reclame die Calgon laat zien op de TV is zeer misleidend en gebruikt foute informatie.

Ons oordeel is dan ook dat Calgon de boel zeker aan het belazeren is.

Bekijk de video: http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/03-10-2011/calgon/

 

 

Is Calgon oplichterij?
4.5 (90%) 8 votes

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*

Geef je mening

Over Ons

Bestewasmachinekopen is een site opgezet door consumenten voor consumenten. Wij besteden wekelijks aandacht om de beste wasmachines te vinden zodat u deze makkelijk en snel kunt kopen zonder alle onzin van uren zoeken welke het beste is.

Over Ons

Bestewasmachinekopen is een site opgezet door consumenten voor consumenten. Wij besteden wekelijks aandacht om de beste wasmachines te vinden zodat u deze makkelijk en snel kunt kopen zonder alle onzin van uren zoeken welke het beste is.
© 2015 Bestewasmachinekopen.nl - All Rights Reserved --- Disclaimer --- Privacy Policy