Tips voor het wassen van Baby kleertjes

Tips voor het wassen van Baby kleertjes

De huid van je baby is erg gevoelig. Hier wil je wel een beetje rekening mee houden. Als je dit niet doet kan je baby een allergische reactie krijgen op de het wasmiddel. Je wilt over het algemeen zoveel mogelijk voorkomen dat je baby in contact komt met geur- en kleurstoffen. Hieronder staan 9 tips om te zorgen dat je de babykleding op de beste manier wast.

Tip 1: Je wasmachine reinigen van te voren

Een wasmachine kan erg vuil zijn. Het is nodig om hem af en toe goed schoon te maken. Veel mensen vergeten dit. Dit is zonde. De kleding uit je was wordt er schoner en frissen door. Ook is het niet zoveel werk. Lees ons artikel over wasmachine schoonmaken hier.

Tip 2: Eerst wassen na het kopen

Kleding en knuffels die je koopt zijn vaak gewassen op het eind van het proces. Hierdoor kan er dus slecht wasmiddel gebruikt zijn. Het is fijn om zeker te weten dat de kleding goed gereinigd is. Was daarom de kleding en knuffels nog even. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt is.

Tip 3: Boven de 60 graden wassen

Wassen met 30 of 40 graden is zeker energiezuiniger. Lees ons artikel over besparen op wassen. Dit gaan wij ook zeker niet ontkennen. Het nadeel is echter wel dat niet alle bacteriën eruit gaan. Dit is bij volwassenen niet echt een probleem. Veel volwassenen maken hun kleding bijna niet vies. Zoals iedereen wel weet maken baby’s wel een hoop vies. Was daarom op 60 graden om alle bacteriën uit de kleding te halen.

Tip 4: PH neutraal wasmiddel

Wasmiddel is erg belangrijk. Dit maakt het verschil tussen was die nog vol met chemicaliën zit en kleding die geen irritatie veroorzaakt. Zoek het wasmiddel erg goed uit. Het wasmiddel moet PH-neutraal zijn en dermatologisch getest. Veel mensen raden Neutral aan.

Tip 5: Vermijd wasverzachter

Met wasverzachter wordt de was lekker zacht en ruikt het erg fris of naar een geurtje naar keuze. Wasverzachter bevat echter wel een hoop geur- en kleurstoffen. Dit zijn allemaal stoffen die je zoveel mogelijk wilt vermijden. Was daarom niet met wasverzachter. Ook is het slim om de kleding van u en uw partner op dezelfde manier te wassen als die van jullie baby. De baby ligt namelijk vaak op jullie kleding.

Tip 6: Heet strijken

Je wilt het liefst dat er 0 bacteriën meer in de kleding zitten van je baby. Het wassen op 60 graden of meer heeft al een hoop bacteriën verwijdert, maar er kunnen er nog steeds wat aanwezig zijn. Deze kan je gemakkelijk bestrijden door een heet strijkijzer te gebruiken bij het strijken.

Tip 7: Begin op tijd

Het is slim om een tijd eerder te beginnen met deze gewoonten. Een gewoonte aanleren kost vaak 30 dagen. Het is daarom slim om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Het is namelijk totaal niet erg voor volwassenen om op deze manier te wassen. Vanaf week 35 kan er sowieso mee begonnen worden. Je kan ook te vroeg bevallen.

Tip 8: Knuffels wassenEen schattige teddy beer moet ook in de was

Kinderen zijn verliefd op hun knuffels. De knuffeltjes moeten dus ook schoon en bacterie vrij gemaakt worden op zijn tijd. Stop daarom de knuffels op regelmaat bij de was. Ook hierbij geldt dat je hem het beste eerst kunt wassen als je hem gekocht hebt.

Tip 9: Extra spoelen

De spoelfunctie op de wasmachine zorgt dat er zoveel mogelijk wasmiddel uit de kleding gaat. De spoelfunctie van veel wasmachines is niet heel goed. Daarom is het slim om extra te spoelen. Veel nieuwe wasmachines hebben een functie waar je zelf in kan stellen hoe vaak er gespoeld word.

Tip: Koop van het lievelingsknuffel één exemplaar extra. Als de knuffel dan kapot gaat of kwijt is kan je hem vervangen.

 

 

Tips voor het wassen van Baby kleertjes
4.5 (90%) 2 votes

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*

Geef je mening

Over Ons

Bestewasmachinekopen is een site opgezet door consumenten voor consumenten. Wij besteden wekelijks aandacht om de beste wasmachines te vinden zodat u deze makkelijk en snel kunt kopen zonder alle onzin van uren zoeken welke het beste is.